Les Monts de la Madeleine

La Jacquotte bevindt zich in het gebied Les Monts de la Madeleine, een berggebied op de grens van de departementen Loire (Rhône Alpes) en Allier (Auvergne).

Les Monts de la Madeleine omvat verschillende gebieden: Montagne Bourbonnaise, Pays Paceadiére, Côte Roannaise en Pays d'Urfé.

Het berggebied staat bekend om de prachtige ongerepte natuur met vele vergezichten. Ook de rust en ruimte die er in het gebied heerst is duidelijk merkbaar.
Het gebied leent zich tevens voor verschillende actieve doeleinden. Zo kun je er prachtige wandelingen maken, authentieke dorpjes bezoeken, brocantes afstruinen, fietsen, klimmen en skiën en langlaufen in een winter met voldoende sneeuw.

Het klimaat is voor velen aantrekkelijk. Het is een gebied waar de seizoenen duidelijk merkbaar zijn. De zachte lente, met vaak al heerlijke temperaturen, met de prachtige bloesems en alle dieren die zich weer laten horen en zich tonen, de zomer met hogere temperaturen, maar toch aantrekkelijk vanwege de hoogte waarop La Jacquotte zich bevindt, en dan het najaar die de natuur omtovert in de meest prachtige herfsttinten en de winter die voor sneeuwpret kan zorgen.
Een romantisch beeld dat meestal op gaat maar, ..de natuur laat zich echter nooit sturen dus ook onstuimige dagen met kou en regen komen hier voor!

Klik voor een mooie presentatie van de streek op de website van Les Monts de la Madeleine.
Of kijk voor een compleet overzicht van bezienswaardigheden en activiteiten op de volgende websites van de streek:
www.tourisme-montagne-bourbonnaise.com
www.leroannais.com