Algemene voorwaarden

1. Reservering

Om gebruik te kunnen maken van onze gite of camping dien je te reserveren. Na ontvangst van je reserveringsaanvraag (per e-mail, post of telefoon), ontvang je een bevestiging van ons. Tevens ontvang je hierbij de factuur. Nadat wij de daarop vermelde aanbetaling op tijd hebben ontvangen, is de reservering definitief.

2. Huurperiode

De huurperiode voor de gite is minimaal 1 week en loopt van zaterdag, 16.00 uur, tot zaterdag, 10.00 uur. In het laag seizoen is het ook mogelijk om onze gite voor een kortere periode te huren.
Voor de camping à la ferme gelden de tarieven van 's middags 12.00 uur tot 's morgens 11.00 uur. Hier is boeking per nacht mogelijk.

3. Betaling

De aanbetaling voor iedere reservering bedraagt 30% van het totale factuurbedrag en dient binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur in ons bezit te zijn (zonder aanbetaling kun je geen aanspraak maken op je reservering). Het restant van het factuurbedrag dient uiterlijk 4 weken voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan. Bij reserveringen binnen 4 weken voor aanvang van de huurperiode dient het totale factuurbedrag direct na ontvangst van de factuur te worden voldaan. Het totale factuurbedrag dient in elk geval te zijn voldaan voordat de gite of campingplaats kan worden betrokken.

4. Waarborgsom gite

Bij boeking van de gîte is een waarborgsom ad € 300,- verschuldigd. Deze waarborg dient vooraf te worden voldaan en staat dan ook op de factuur. De waarborgsom zal na het einde van de huurperiode, indien geen gebreken zijn geconstateerd en de gite veegschoon is achtergelaten, worden terug betaald.

5. Annulering

Annulering dient schriftelijk en ondertekend door de hoofdboeker (huurder), te worden gedaan.

• Wanneer een annulering meer dan 4 weken voor het begin van de huurperiode wordt gedaan, wordt 50% van de aanbetaling teruggestort mits deze daadwerkelijk is voldaan.
• Bij annulering 4 weken of minder voor het begin van de huurperiode wordt 10% van de totale huursom teruggestort mits deze daadwerkelijk is voldaan.
• Bij annulering op de begindatum van de huurperiode of daarna wordt géén restitutie verleend.

Wij adviseren om een volledige reis,- annulering,- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

6. Rookverbod

Het is op La Jacquotte uitsluitend toegestaan buiten te roken.

7. Schoonmaak

De verplichte schoonmaakkosten (€ 50,- per week) zijn niet bij de basishuurprijs inbegrepen. Je dient het vakantiehuisje opgeruimd en 'bezemschoon' op te leveren; de afwas schoon en opgeruimd in de kast, het verzamelen van de handdoeken, het afval in een vuilniszak doen en in de container deponeren, ijskast schoon en leeg en de meubels op hun oorspronkelijke plaats. Wij gaan er van uit dat je het huisje achterlaat zoals je hem aantrof bij aankomst; netjes en met het complete en in goede staat verkerende inventaris. Mocht dat niet zo zijn dan behouden wij ons het recht voor de kosten door te berekenen. Vermiste of kapotte zaken of inventaris zullen ter plekke worden verrekend.

8. Toeristenbelasting

La Jacquotte is verplicht Taxe de Sejour (toeristenbelasting) aan de Communauté de Communes de la Côte Roannaise af te dragen.
De Taxe bedraagt 4% van de verblijfskosten per persoon (>18 jaar) per nacht voor verblijf in de gite en € 0,20 per persoon (>18 jaar) per nacht voor de camping.

9. Linnengoed

Je huurt de gite altijd inclusief beddengoed (dit is bij de prijs inbegrepen).
Indien je langer dan een week in de gite verblijft kun je op afspraak wekelijks het beddengoed en eventueel handdoekenpakketten wisselen. Je dient zelf zorg te dragen voor het maken van de afspraak en het verzamelen van het gebruikte goed.

Handdoekenpakketten en keukenlinnen evenals strandlakens voor zwembad zijn optioneel te huur.

10. Huisdieren

Het meenemen van je hond is toegestaan. Wij gaan hierbij er vanuit dat je grip hebt op je hond, honden niet vrij over het terrein laat lopen, en dat ze geen last veroorzaken bij eventuele overige gasten. Schade aangericht door je hond wordt op je verhaald.
Uitlaten op de uitlaatplaats in het bos of onder in de grote weide.
Honden zijn niet toegestaan rondom het zwembad.

11. Aantal personen

Het afgesproken aantal personen mag niet overschreden worden, tenzij uitdrukkelijk overeengekomen met de verhuurder, hetgeen met meerkosten gepaard gaat. Voor eventuele bezoekers dient vooraf toestemming gevraagd te worden. Aan bezoekers die gebruik wensen te maken van het zwembad, het sanitair en/of de buitenkeuken vragen wij een dagtarief.

12. Septic tank

De afvoer van de gite en camping zijn beiden aangesloten op een septic tank. Je wordt dringend verzocht géén tampons, maandverband vochtig toiletpapier en/of babydoekjes in het toilet te gooien.
Ook is het niet toegestaan schoon te maken met middelen die niet specifiek geschikt zijn voor een septic tank (in het Frans: fosse septic).

13. Energie

Alle prijzen zijn inclusief water en elektriciteit. Hout voor de kachel in de gite is in overleg. Gelieve bewust om te gaan met energie.

14. Aansprakelijkheid

In verband met veiligheid mogen personen onder de 12 jaar of zonder zwemdiploma zich zonder begeleiding van een volwassene niet rond of in het zwembad begeven. Ouders en /of begeleiders moeten ervoor zorgen dat personen die niet kunnen zwemmen zwembandjes en/of een zwemvestje dragen.
Hierbij dient altijd een volwassene aanwezig te zijn.

La Jacquotte aanvaardt verder geen enkele aansprakelijkheid voor:

• Ongeval, diefstal, verlies of schade, van welke aard dan ook, tijdens of ten gevolge van een verblijf op La Jacquotte en/of in de accommodatie of de aangeboden faciliteit/voorziening. Hieronder vallen ook de zaken die door de gasten op het terrein of in de accommodatie zijn achtergelaten.
• Het onklaar geraken of buiten werking stellen van technische apparatuur en het uitvallen of sluiten van voorzieningen op het terrein en/of in de accommodatie.
• Ongemak en/of overlast, welke buiten de verantwoordelijkheid van La Jacquotte door derden wordt veroorzaakt.
• Gevolgen van deelname aan activiteiten georganiseerd op het terrein.
• Als zodanig herkenbare (druk)fouten en vergissingen die vermeld zijn op de website of anderszins.
• Gevolgen van extreme weersinvloeden of andere vormen van overmacht.

De huurder vrijwaart La Jacquotte voor alle aanspraken ter zake van schade van derden die (mede) het gevolg zijn van enig handelen of nalaten van de huurder en/of van zijn medereizigers en/of van andere gasten die zich door het toedoen of ten behoeve van de (mede)huurder op La Jacquotte bevinden.

De (mede)huurder en/of zijn gast(en) zijn hoofdelijk aansprakelijk voor alle schade die bij La Jacquotte en/of enige derde zal ontstaan als direct of indirect gevolg van hun verblijf. Daaronder valt onder meer maar niet uitsluitend, schade die is veroorzaakt door handelen of nalaten van henzelf of derden die zich door hun toedoen op het terrein bevinden en/of schade die is veroorzaakt door enig dier en/of zaak die zij onder zich hebben. Eventuele schade dient door de (mede)huurder en/of zijn gast(en) onmiddellijk gemeld te worden en onmiddellijk ter plaatse te worden vergoed, tenzij aantoonbaar is dat het ontstaan van de schade niet is te wijten aan schuld van (een van) hen. De huurder is hoofdelijk aansprakelijk voor het nakomen van alle verplichtingen, die uit de reservering en het verblijf voort- vloeien, zowel van hemzelf als van alle aangemelde personen.

Voor schade, letsel, vermissing, diefstal, ongelukken en incidenten waarbij huurders en/of bezoekers van de huurder betrokken zijn tijdens hun verblijf kan La Jacquotte geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Verzekeringen hiertegen dien je zelf af te sluiten.

15. Vragen, opmerkingen, suggesties, tips of klacht?

Ondanks onze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat je tijdens je verblijf een vraag, opmerking of klacht hebt, kom even persoonlijk langs zodat wij samen kunnen proberen je vraag, opmerking of klacht naar ieders tevredenheid op te lossen.