Welkom op de website van La Jacquotte!

Even weg van de bewoonde wereld en de drukte om je heen om tot rust te komen en te genieten van het Franse buitenleven? Dat kan op La Jacquotte!

La Jacquotte is landelijk gelegen in een bosrijke omgeving omringd door de geluiden en geuren van de natuur in het prachtige berggebied Les Monts de la Madeleine. La Jacquotte ligt in het departement Loire (Rhône-Alpes) op de grens met de Allier (Auvergne). (± 900 km = ± 9 uur reizen per auto vanuit NL, ook te bereiken per vliegtuig, vliegen op Clermont-Ferrand of Lyon, of met de trein, TGV op Lyon of Roanne en Vichy).

La Jacquotte is rustig en prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht. Op het terrein (van bijna 5 Ha) bevindt zich, naast het woonhuis van de eigenaar, een gite (vakantiehuis), een camping à la ferme (6 plaatsen) en een zwembad met daarbij een overdekt terras voorzien van een buitenkeuken.

Op het terrein zijn veel verschillende (fruit)bomen en planten. Ook diverse, in het wild levende dieren, laten zich met grote regelmaat zien.

Het gebied is uitnodigend voor prachtige (sneeuw) wandelingen. Voor de liefhebber zijn er vele uitgestippelde routes, ook met vertrekpunt La Jacquotte. In de omgeving zijn allerlei sportieve mogelijkheden zoals paardrijden, boom- en rots-klimmen, fietsen (voor wie van een stevige klim houdt), kanoën, golven, en in de winter langlaufen en skiën.
In de buurt zijn verschillende mooie authentieke Franse dorpjes die zeker een bezoek waard zijn.